Volledig scherm

2 raadsleden Lokaal Dinkelland stappen uit fractie

DENEKAMP - De politieke chaos in Dinkelland wordt met de dag groter. De nieuwste ontwikkeling na het wegsturen van CDA-wethouder Eric Kleissen is het per direct opstappen van de raadsleden Agnes Ten Dam-Koopman en Henk Meijer uit de fractie van Lokaal Dinkelland.

De twee blijven wel in de gemeenteraad zitten en gaan verder onder de naam Algemeen Belang Dinkelland.

'Niet gehoord'
Reden voor hun opzienbarende en ingrijpende stap is dat zij het vertrouwen hebben verloren in de koers van de rest van de fractie van Lokaal Dinkelland. „Wat we ook zeiden: we werden in de fractie niet meer gehoord.”

Directe aanleiding is de motie van wantrouwen tegen wethouder Kleissen vorige week dinsdagavond in de raad. Die werd weliswaar ingediend door de PvdA, maar door de meerderheid van de fractie van Lokaal Dinkelland ondersteund waardoor Kleissen weg moest. Ten Dam en Meijer zeggen dat ze vooraf niet in kennis waren gesteld dat deze motie eraan zat te komen waar enkele andere fractiegenoten het wel wisten.

Fractiedruk
Meijer kon zich niet verenigen met de motie en wilde zich van stemming onthouden, maar dat mag niet bij een hoofdelijke stemming. Vervolgens wilde hij tegenstemmen maar dat was niet meer toegestaan, waarop hij de raadszaal verliet en de stemming aan zich voorbij liet gaan. Agnes ten Dam stemde weliswaar vóór de motie maar, zegt ze nu, vanwege de fractiedruk en -discipline. Hadden de twee wel hun hart gevolgd en tegen de motie gestemd, dan was deze niet met 11 tegen 9 aangenomen maar met 11-10 verworpen.

Klap in gezicht
Na de fractievergadering van donderdag staken Ten Dam en Meijer de koppen bij elkaar. Zaterdagavond laat hakten ze de knoop door en stapten op. De stap van Meijer en Ten Dam is voor fractieleider Anita ten Dam een grote verrassing. 'Een klap in het gezicht ook', zegt ze. Anita ten Dam begrijpt hun motivatie niet.

Oldenzaal e.o.

poll

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden blijven

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden blijven

  • Nee, online boeken lenen is veel makkelijker en goedkoper (11%)
  • Ja, maar dan moet het dorp daar wel zelf voor zorgen (56%)
  • De bibliotheek op school voor de jeugd is voldoende (33%)
27 stemmen