26 ooievaars zijn maandag neergestreken in een pas gemaaid weiland in de buurtschap Agelo tussen Oldenzaal en Ootmarsum.
Volledig scherm
PREMIUM
26 ooievaars zijn maandag neergestreken in een pas gemaaid weiland in de buurtschap Agelo tussen Oldenzaal en Ootmarsum. © Robin Hilberink

26 ooievaars in een weiland bij Agelo laten zien: het gaat goed met de soort ondanks slecht broedseizoen

AGELO - Grote groepen ooievaars verrassen wandelaars, automobilisten en aanwonenden van Twentse weilanden. Maar liefst 26 stuks in het pasgemaaide gras bij het Almelo-Nordhornkanaal in Agelo tonen dat het goed gaat met de soort. Al hebben ze een beroerd broedseizoen achter de rug.

  1. Denekamper Cel Severijn gaat door in de politiek ondanks zware tijden: ‘Er is nog meer dan genoeg om voor door te gaan’
    PREMIUM

    Denekamper Cel Severijn gaat door in de politiek ondanks zware tijden: ‘Er is nog meer dan genoeg om voor door te gaan’

    DENEKAMP - Dat Cel Severijn de eerste lijsttrekker is van de ‘nieuwe’ lijst PvdA/GroenLinks Dinkelland was voor hemzelf geen verrassing, maar voor veel mensen die hem kennen wel. Niet vanwege twijfel aan zijn politieke kwaliteiten, wel omdat hij de afgelopen jaren privé veel voor de kiezen heeft gekregen. „Maar deze nieuwe uitdaging met GroenLinks erbij wil ik wel aan.”

Oldenzaal e.o.