Volledig scherm
© photo: Cor Vos

Aalburg kijkt voor museum Marianne Vos naar Denekamp

DENEKAMP - De gemeente Aalburg in Noord-Brabant onderzoekt de mogelijkheden tot het opzetten van een Marianna Vos wielermuseum. Daarvoor reist het gemeentebestuur van Aalburg, waartoe ook Babylonienbroek de woonplaats van Marianne Vos, volgende week woensdag naar Denekamp.

Dat heeft sinds april van dit jaar een Hennie Kuiper wielermuseum. Het museum zit naast het ouderlijke huis van Kuiper en trok in het eerste tienduizenden bezoekers. In het museum zijn bijna alle trofeeën van Kuiper te zien. Er worden tussendoor ook exposities van andere regionale wielrenners getoond.

Opzet

Het gemeentebestuur van Aalburg wil zich op de hoogte laten stellen van de opzet van het museum en de kosten. Ook de vader van Marianne Vos komt naar het Twentse land om te zien wat er allemaal voor mogelijkheden zijn Marianne Vos is met afstand de meest succesvolle wielrenster aller tijden. Ze is meervoudig olympisch kampioen op de weg en grossiert in wereldtitels op de weg, in het veldrijden en op de baan en is ook 

  1. Chinees echtpaar dat restaurant had in Ootmarsum veroordeeld voor fraude
    PREMIUM

    Chinees echtpaar dat restaurant had in Ootmarsum veroor­deeld voor fraude

    OOTMARSUM - Een Chinees echtpaar, eigenaar van een Chinees restaurant in Ootmarsum, is door de rechter veroordeeld voor fraude. Door ziekte moest het echtpaar na 20 jaar stoppen met hun restaurant en belandde het in de bijstand. Het stel kreeg echter wel geld van familie, reisde naar China en hield een bankrekening buiten het zicht van de sociale dienst. Nu moeten ze bijna 150.000 euro terug betalen en een taakstraf van 120 uur vervullen.

Oldenzaal e.o.