Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Aanwonenden bepalen prijs nieuwe Dusinksweg in Agelo

AGELO - De aanleg van het tweede deel van de nieuwe Dusinksweg in Agelo kan voor Dinkelland naar schatting 650.000 euro goedkoper uitvallen. Dat is het geval als ervoor wordt gekozen om de maximumsnelheid op dat tracé terug te brengen van nu nog 60 naar 50 kilometer per uur.

Als de gemeente de maximumsnelheid met 10 kilometer per uur terugbrengt, dan draagt de provincie Overijssel 6,5 ton bij in de aanlegkosten van in totaal zo’n 2,5 miljoen euro. De Dusinksweg komt dan vrijwel zeker in aanmerking voor een zogeheten BDU-subsidie voor mobiliteitsprojecten. Of de snelheid ook inderdaad naar 50 km/u gaat, is afhankelijk van wat de aanwonenden willen. Want die hebben volgens wethouder Loes Stokkelaar de beslissende stem in het kapittel.

Andere functie
De Dusinksweg krijgt dan een andere functie: die van gebiedsontsluitingsweg in plaats van de huidige erftoegangsweg. Voor de aanwonenden heeft dat volgens Stokkelaar geen consequenties voor de bedrijfsvoering. „Zij worden dan in niets belemmerd”, zegt zij. Als de gemeente erin slaagt hen daarvan te overtuigen dan ligt er niets in de weg om de snelheid op 50 km/u vast te stellen. Temeer ook omdat de politiek zich kan vinden in deze maximumsnelheid. „Dat zou natuurlijk mooi zijn”, zegt de wethouder. „Want 650.000 euro meer of minder scheelt een hele slok op een borrel.”

Oldenzaal e.o.