Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Advies Bakker aan Zwiep ‘geen probleem’ voor politiek Dinkelland

DENEKAMP - Het advies dat burgemeester Ineke Bakker van Dinkelland vorige week gaf aan wethouder Annette Zwiep om zich in eerste instantie afstandelijk en heel summier te verdedigen in het raadsdebat over Dinkelland gaf, is voor de politiek geen probleem. Dat blijkt uit een rondgang langs de fracties.


De manier van verdedigen wekte verbazing en verbijstering. Pas in tweede instantie beet ze van zich af en liet ze zien en horen wat ze werkelijk dacht over de affaire die haar uiteindelijk de kop kostte.Is de burgemeester met haar advies buiten haar boekje gegaan? Dat was de vraag waarmee politiek Dinkelland de afgelopen dagen werd geconfronteerd. Of is het allemaal nog minder dan een storm in een glaasje water. Voor Annette Zwiep is het dat laatste. Zij op haar beurt is verbaasd over de ophef die is ontstaan. „Ineke Bakker, en nog wat andere betrokkenen, hebben maandag bij elkaar gezeten om te zien hoe ik me het beste kon verdedigen. Daar is toch helemaal niets mis mee?”
Vrij
Anita ten Dam van Lokaal Dinkelland is het helemaal met Zwiep eens. „Ik weet verder niets van afspraken en adviezen. Bovendien is een burgemeester toch vrij om te adviseren? Dat kan iedereen. Het was in dit geval aan Annette Zwiep wat ze met dat advies deed.” De rest van de fracties ziet het ook zo. Jos Jogems (CDA): „Je bent er als portefeuillehouder per slot van rekening zelf bij wat je zegt.” Henk Meijer van Algemeen Belang Dinkelland: „Dit is geen enkel probleem. Ze geeft wel vaker adviezen.”
Mond snoeren
Benno Brand (VVD) en Cel Severijn (PvdA) zien ook geen probleem. In tegenstelling tot Fons Maathuis van D66: „Als de burgemeester haar heeft verboden ergens iets over te zeggen dat is dat een kwestie van de mond snoeren. En dat is kwalijk.” Burgemeester Bakker benadrukt dat zij Zwiep niet inhoudelijk heeft geadviseerd. „Een wethouder gaat altijd over haar of zijn eigen inbreng. Ik heb in dit geval alleen geprobeerd de discussie in goede banen te leiden.”

Oldenzaal e.o.

poll

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden blijven

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden blijven

  • Nee, online boeken lenen is veel makkelijker en goedkoper (13%)
  • Ja, maar dan moet het dorp daar wel zelf voor zorgen (75%)
  • De bibliotheek op school voor de jeugd is voldoende (13%)
8 stemmen