Volledig scherm
© Alphons Weierink

Afgebrand Ootmarsums café in oorspronkelijke stijl herbouwd

OOTMARSUM - Café De Poort in Ootmarsum wordt geheel in de originele stijl herbouwd. Grolsch Bierbrouwerij, de eigenaar van het pand dat op vrijdag 24 juni door een uitslaande brand zware schade opliep, heeft dit besloten.

Daarmee gaat een vurige wens van de exploitanten, Danny Geerdink en zijn vriendin Carlijn Tijink in vervulling. Behalve het café komt dus ook de keuken annex cafetaria terug, bevestigt Jan Munsterhuis van Grolsch Vastgoed. Voor de exploitatie is de cafetaria een onmisbaar onderdeel.

Asbest
Munsterhuis is aanwezig bij het vrijgeven van het uitgebrande café op de hoek van de Marktstraat en de Oostwal. Vier weken lang is sloopbedrijf Kamphuis uit Reutum bezig geweest met het opruimen van het aanwezige asbest in het dakbeschot en in de plafonds. Tegelijkertijd is het zwaar gehavende pand van binnen volledig gestript. Het complete café-interieur is verdwenen.

Herbouw
Met stoom en kokend water is Munsterhuis aan de slag om de herbouw van het café mogelijk te maken. Direct na de bouwvakvakantie wordt met de herbouw van het voor het historische stadscentrum zo beeldbepalende pand begonnen.

Volledig scherm
© Alphons Weierink
Volledig scherm
© Annina Romita

Oldenzaal e.o.