Volledig scherm
Foto: Annina Romita

Aftrap aanleg glasvezel in Dinkelland, Oldenzaal en Borne

SAASVELD - De wethouders Ilse Duursma (gemeente Dinkelland) en Michel Kotteman (gemeente Borne) hebben dinsdagmiddag symbolisch afgetrapt voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van beide gemeenten en Oldenzaal.


In de buitengebieden van de drie gemeenten koos meer dan 50 procent van de bewoners voor glasvezel, een voorwaarde voor aanleg door Cogas.

Blij
Ilse Duursma en Michel Kotteman zijn blij met de komst van glasvezel in het buitengebied van hun gemeenten. Ilse Duursma: “Zo’n 3.000 huishoudens krijgen een glasvezelaansluiting thuis. Ruim de helft maakt daadwerkelijk gebruik van het dienstenaanbod. Dit zal in de loop van tijd alleen maar zal toenemen. Er is steeds meer vraag naar een goede verbinding en ook het aanbod van diensten wordt groter. Denk hierbij aan de mogelijkheden voor zorg op afstand, onderwijs en de agrarische sector.”

De eerste werkzaamheden voor aanleg van glasvezel zijn begin maart al begonnen. De verwachting is dat de aanleg in Dinkelland, Oldenzaal en Borne kort na de zomervakantie van 2016 is afgerond.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Oldenzaal e.o.