Volledig scherm
Niels Boomkamp. © Reinier van Willigen

Alle verdachten mishandeling beveiliger van discotheek Bruins op vrije voeten

SAASVELD - Alle verdachten van de zware mishandeling van een beveiliger bij discotheek Bruins in Saasveld zijn op vrije voeten gesteld. De politie zegt dat dit geen tegenvaller is, omdat ze heeft kunnen uitrechercheren wat ze wilde. Maar de zaak is nog verre van opgelost. De politie rekent op meer verklaringen van getuigen.

In de nacht van zondag 11 op maandag 12 augustus werd bij discotheek Bruins in Saasveld de beveiliger Niels Boomkamp bewusteloos geslagen en daarna nog verder mishandeld. Hij heeft letsel opgelopen dat mogelijk blijvend is te zien in zijn gezicht. De afgelopen dagen hield de politie drie jonge mannen aan.

Nadat dat rechter-commissaris eerder al een 18-jarige uit Weerselo op vrije voeten stelde, zijn nu ook een 19- en een 21 jarige man uit Enschede vrijgelaten. Aangezien de politie een aantal zaken heeft kunnen natrekken, zou er geen onderzoeksbelang zijn om de verdachten langer vast te houden.

Volgens politiewoordvoerder Chantal Westerhoff is dit geen tegenvaller. De politie heeft de gangen van deze verdachten kunnen ‘uitrechercheren’. Alle drie blijven wel verdacht van betrokkenheid bij het geweld.

Oproep

De 18-jarige is vandaag op bezoek geweest bij het slachtoffer om te vertellen dat hij onschuldig is. De politie zegt dat er echter wel degelijk aanwijzingen van zijn betrokkenheid zijn. Westerhoff merkt op dat het ook daarom van belang is dat er meer getuigen zich melden. De politie deed zaterdagochtend opnieuw een oproep om met verklaringen en beelden te komen ‘om de waarheid boven tafel te krijgen’.

Flyers

Westerhoff: “Er moeten mensen zijn geweest die precies hebben gezien wat er is gebeurd, maar die hebben we nog niet allemaal gesproken”. Ze heeft flyers bij Bruins gebracht die zondag zullen worden uitgedeeld. Ze hoorde dat meisjes die niet konden geloven dat de Weerseloër er iets mee te maken heeft, iemand kennen die het wel heeft gezien. Ze zullen hem vragen contact op te nemen met de politie. Westerhoff zegt dat al dat soort  informatie belangrijk is.

Grimmig

De politiewoordvoerster beschrijft dat het een grimmige nacht is geweest, met meer opstootjes waarbij meer mensen licht gewond raakten. Westerhof noemt het ‘duw- en trekwerk met kneuzingen en een blauw oog tot gevolg’. Het beeld ervan is nog vrij onduidelijk. De politie houdt het op 20 tot 50 personen die stennis maakten. Negen politieauto’s zijn die nacht ter plaatse geweest. Over de aanleiding wil de politie niets zeggen.

De aanval op de beveiliger had plaats op de openbare weg, buiten het bereik van de camera’s van de discotheek. Westerhoff: “Het was iets te ver op de openbare weg, waar geen camera’s mogen hangen. Omdat het zo heftig was, willen we perse de waarheid boven tafel”.

Oldenzaal e.o.