Volledig scherm
© Frans Nikkels

Appartementen in oude pand Avéres in Ootmarsum

OOTMARSUM - Bouwbedrijf Scholte op Reimer laat er geen gras over groeien. Het bedrijf uit Vasse is reeds vorige week begonnen met de verbouwing van het pand Marktstraat 16 in Ootmarsum. Daar komen vier appartementen.

Het betreffende karakteristieke pand was eigendom van het gezin Avéres. Die heeft vele jaren in het centrum van Ootmarsum gewoond. Ze dreven aan de Marktstraat 16 een kruidenierszaakje vanuit een woon-winkelpand. De winkel is jaren verhuurd geweest. Sinds 2015 staat het pand te koop en wordt het niet meer verhuurd.

Direct begonnen

Vorig jaar is het alsnog verkocht. De nieuwe eigenaar, Benno Scholte op Reimer van het gelijknamige bouwbedrijf uit Vasse, is direct begonnen met de verbouwing. „De belangstelling is groot, drie van de vier appartementen zijn al verkocht. Vandaar ook dat we, direct nadat we de vergunningen binnen hadden, zijn begonnen.”

Dat de belangstelling groot is, verrast hem niet. „Het is natuurlijk een hele mooie ligging zo aan de rand van het Ootmarsumse centrum. Zowel jongeren als senioren kunnen er prima terecht.”

Hoger segment

Wat prijs betreft, zitten de appartementen in ‘een iets hoger segment’, aldus de eigenaar. Scholte op Reimer verwacht dat de renovatie van het pand nog voor het einde van het jaar klaar is. De verbouwing heeft grotendeels plaats achter de karakteristieke voorgevel van het pand.

„Wie straks voorbij het pand komt, zal nog steeds zien dat het een winkel was. De woorden op de voorgevel blijven ook staan. We vervangen wel de dakgoten en kozijnen, maar het aangezicht zal niet veranderen”, belooft de ondernemer.

Volledig scherm
© Ben Morshuis Stichting

Oldenzaal e.o.