Clemens Mensink (rechts) en zijn compagnon Bart Sprenkels bij de bineaire rekenmachine die Mensink zelf in elkaar heeft gezet. Het is een voorbeeld van de technische sculpturen die Mensink wil maken via het project de creatieve broedplaats.
Volledig scherm
PREMIUM
Clemens Mensink (rechts) en zijn compagnon Bart Sprenkels bij de bineaire rekenmachine die Mensink zelf in elkaar heeft gezet. Het is een voorbeeld van de technische sculpturen die Mensink wil maken via het project de creatieve broedplaats. © Robin Hilberink

‘Art of Tech’ vanuit Agelo op zoek naar sculpturen die de essentie laten zien

Creatieve broedplaatsenAGELO - Aan de voet van de Kuiperberg steekt Clemens Mensink veel vrije tijd in ‘Art of Tech’. Zijn ambitie: zorgen dat er meer technische sculpturen worden gemaakt en daar ook een mooie plek voor vinden. ‘Waarom geen sculptuur van bijvoorbeeld Demcon in de hal bij Thales?’    

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Oldenzaal e.o.