Volledig scherm
Het Hoikinck in Weerselo. © Alphons Weierink

Asielzoekers met verblijfsstatus begin 2017 naar Het Hoikinck in Weerselo

WEERSELO - De gemeente Dinkelland gaat in het voorjaar van 2017 asielzoekers met een verblijfsvergunning huisvesten in Weerselo. Zij krijgen onderdak in het voormalige schoolgebouw Het Hoikinck, aan de Bisschopstraat in het centrum van het dorp.

Volgens wethouder Annette Zwiep-Rosens gaat het om vijftien tot twintig vluchtelingen die in het bezit zijn van een verblijfsvergunning.

Opvangcentra
In afwachting van meer permanente huisvesting verblijven zij nu nog in (aanvullende) opvangcentra voor asielzoekers, zoals De Wyllandrie in Ootmarsum.

De gemeente heeft haar plannen inmiddels besproken met de huidige gebruikers van Het Hoikinck en met de omwonenden. De gebruikers is inmiddels de huur dan wel het gratis gebruik opgezegd.

Vragen
De omwonenden hebben in de informatiebijeenkomst met de gemeente weliswaar meerdere kritische vragen gesteld, maar zij kunnen zich wel vinden in de nieuwe bestemming van ’t Hoikinck. Nog eind dit jaar en anders uiterlijk begin volgend jaar wil de gemeente aan de slag met de verbouwing van ’t Hoikinck tot woonunits. De ingebruikname van Het Hoikinck is in de loop van het volgend voorjaar.

Oldenzaal e.o.