Volledig scherm
PREMIUM
René Kolmschot, assistent-trainer van Heracles Almelo, redde afgelopen week twee jonge reetjes. Een boer uit Saasveld wilde maaien. Kolmschot, in zijn vrije tijd jager, wist dat de beesten ergens in de weide lagen. © Eigen foto

Assistent-trainer Heracles redt twee jonge reetjes: ‘Mooiste dat er is’

SAASVELD - Hij is een fervent jager, maar bovenal is René Kolmschot (50) natuurliefhebber. Afgelopen week redde de assistent-trainer van Heracles Almelo, samen met zijn jagersgroep, twee reetjes van amper twee weken oud van de dood. „Mensen denken dat we alleen schieten. Maar ook dit hoort bij onze taak.”

Hij leest en hoort het zo vaak. Te vaak, zegt René Kolmschot er gelijk bij. Termen als plezierjacht en broodjacht. „Onzin”,  zegt Kolmschot. Dat een jager zoveel meer doet dan schieten, zijn taak vooral bestaat uit het beheren van natuur, liet de assistent-trainer afgelopen week zien. Hij redde twee piepjonge reetjes uit een stuk weide, waar een boer wilde maaien. „Heel aandoenlijk. Aaibaar”, zegt Kolmschot, zich beseffend hoe weinig mensen het gegeven is een ree daadwerkelijk vast te houden.

Oldenzaal e.o.

Poll

Recreatiezwemmers in Dorper Esch komen er bekaaid af

  • Onbegrijpelijk, en dat na de dure verbouwing (61%)
  • Eerst maar afwachten, het bad is nog niet eens klaar (20%)
  • Ik blijf wel zwemmen in Nordhorn (20%)
1232 stemmen