Volledig scherm
Mats Meenderink (rechts) en zijn kameraad Peter Hobbelink op de plek waar eerstgenoemde op vrijdag 4 november werd aangereden. © Carlo ter Ellen

Auto die Rossumer aanreed tijdens Koale Karmis blijkt nu taxibus te zijn

OOTMARSUM/ROSSUM - Een opvallende kentering in het verhaal over de aanrijding die op vrijdag 4 november plaatsvond in Ootmarsum. De Rossumer Mats Meenderink (24) blijkt volgens een getuige uit Tubbergen niet aangereden te zijn door een auto, maar door een taxibusje. Dat is de lezing van Sander Kuipers uit Tubbergen die deze zelfde avond op het kruispunt stond om zijn vrouw op te halen.

Mats Meenderink uit Rossum stak - na een avondje Koale Karmis - vanuit hotel Vos de kruising Almelosestraat/Oldenzaalsestraat/Grotestraat over. Hij werd aangereden en raakte daarbij ernstig gewond. Zo brak hij zijn kaken op vier plekken.

Octavia
De bestuurder van het voertuig reed door, nadat hij eerst gestopt was. Volgens beelden die genomen waren met een camera op een woning, móest het wel de Octavia zijn die vol in de remmen vloog. Niet dus, aldus Kuipers. „Mats stak de straat over en op dat moment trok het taxibusje op. Hij reed de jongen aan, maar stond binnen een paar seconden alweer op en liep verder. Daarom dacht de bestuurder van het busje blijkbaar ook dat het meeviel met de verwondingen, net als ik trouwens. Maar toen ik de volgende dag het verhaal las, dacht ik: nu moet ik toch even in de pen klimmen.”

Ontcijferen
Met de lezing van Kuipers in de hand worden de camerabeelden nu opnieuw bekeken. Zeker is al wel dat op de bus, een Mercedes Vito, het opschrift ‘Taxi Touring Car Rent’ stond. Meenderink hoopt dat ook het telefoonnummer en (plaats-)naam ontcijferd kunnen worden.

De bestuurder van het taxibusje en andere getuigen van de aanrijding kunnen zich melden bij de politie, bij Mats Meenderink via een mail naar matsmeenderink@hotmail.com of bij de redactie van deze krant (oldenzaal@tctubantia.nl).

Oldenzaal e.o.