Het nieuwe tankstation in Ootmarsum
Volledig scherm
Het nieuwe tankstation in Ootmarsum © Alphons Weierink

Avia opent tankstation in Ootmarsum

OOTMARSUM - Automobilisten uit Ootmarsum en omgeving kunnen sinds gistermiddag weer kiezen uit twee tankstations in hun woonplaats om hun brandstof te halen. Het bedrijf Avia Weghorst heeft het oude tankstation van Garage Boerrigter aan de Denekamperstraat vrijdagmiddag in gebruik genomen. 

Het tankstation heeft normaal gesproken vier tankpompen. Twee daarvan zijn vrijdag reeds in gebruik genomen. de andere twee aan de buitenkant, volgen begin komende maand, zo is de verwachting.

Leegstand

Het autobedrijf Garage Boerrigter met bijbehorende tankstation ging zo'n drie jaar geleden op slot. Sindsdien stond zowel het bedrijf als het benzinestation leeg. „Als Avia Weghorst zijn wij steeds op zoek naar geschikte locaties voor onze tankstations”, meldt een woordvoerder van het bedrijf. „In Ootmarsum zijn we nog niet vertegenwoordigd en zien we mogelijkheden, vandaar dat we in gesprek zijn gegaan over de overname van het benzinestation, dat we overigens huren van de eigenaar.”

Het Avia Xpress tankstation is een onbemand station waar 24 uur per dag kan worden getankt. In vergelijking met de vorige pomp kan nu ook Euro 98 getankt worden. „We hebben veel van dit soort onbemensde tankstations door heel Twente. Niet alleen de inwoners van de stad kunnen bij ons terecht, we verwachten ook veel toeristen bij onze pomp.”

Oldenzaal e.o.