Volledig scherm
De meiden van het schoolvolleybalteam van basisschool Alexander uit Denekamp hebben de eerste prijs op het NK Schoolvolleybal in houten binnengesleept. © Susan Smidt

Basisschool Alexander uit Denekamp wint NK Schoolvolleybal

DENEKAMP/HOUTEN - Het schoolvolleybalteam van basisschool Alexander uit Denekamp is zaterdag Nederlands Kampioen geworden bij het NK Schoolvolleybal in Houten. 

Het team, bestaande uit Emma Rijnders, Linde Goselink, Marlijn Horsthuis en Pien Nijhuis, won alle wedstrijden in zowel de poulefase als de halve finale. Ook de finale tegen een meidenteam van basisschool ’t Branink uit Laren (gelderland) wonnen de Denekampse meiden, onder leiding van coach en moeder Linda Horsthuis, met 14-11 in de eerste set en 17-8 in de tweede set.

Het schoolteam deed mee op niveau 6. Het is voor het eerst dat dat de schoolkampioenschappen op dat niveau worden gespeeld, voorheen ging het tot niveau vier. Omdat er nog redelijk weinig teams meedoen op dat niveau, kwalificeerden de vier dames zich daardoor meteen voor de landelijke kampioenschappen nadat ze de Dinkellandse Schoolvolleybalkampioenschappen hadden gewonnen in november. 

Oldenzaal e.o.