Volledig scherm
PREMIUM
© Carlo ter Ellen DTCT

Begroting Dinkelland 2020: klein tekort, maar er wordt geïnvesteerd

WEERSELO - Dinkelland heeft met ‘veel denkwerk’ de gemeentelijke meerjarenbegroting sluitend weten te krijgen. Ondanks een klein tekort voor 2020 is er ruimte voor investeringen, bijvoorbeeld in zwembad De Kuiperberg.

Een eenmalige bijdrage van 600.000 euro van de gemeente Dinkelland voor allerlei verbeteringen moet er voor zorgen dat zwembad De Kuiperberg in Ootmarsum voorlopig weer voor vijftien jaar mee kan.

Denkwerk

Dat maakt de het college van burgemeester en wethouders van Dinkelland vrijdag bekend bij de presentatie van de begroting voor 2020. Die laat voor het komend jaar een tekort zien van 130.000 euro, maar de gemeente is er er in geslaagd het huishoudboekje voor de daaropvolgende jaren sluitend te krijgen.

„Dat kostte wel de nodige moeite en denkwerk, maar stemt ons trots”, aldus wethouder financiën Ben Blokhuis van Dinkelland, waar net als in andere gemeenten de tekorten in het het sociaal domein een aanhoudende bron van zorg is. Door de ontoereikende vergoeding van het Rijk komt op de post zorg en ondersteuning 1,8 miljoen tekort. Efficiencymaatregelen en bezuinigingen op de eigen organisatie en het onderhoud van wegen en groen hebben er toe geleid dat Dinkelland een relatief gunstige begroting kan overleggen.

„Daarin zijn we erin geslaagd de lasten voor onze inwoners te beperken tot een inflatiecorrectie op de onroerend zaakbelasting”, zegt Blokhuis.

Quote

Het stemt ons trots dat de stijging van de lokale lasten heel beperkt is gebleven

Ben Blokhuis

Oldenzaal e.o.