Volledig scherm
PMD-container voor Bernardusschool Saasveld © Gemeente Dinkelland

Bernardusschool in Saasveld heeft nieuwe aanwinst: container voor het plastic

SAASVELD - Wethouder Ben Blokhuis van de gemeente Dinkelland heeft een PMD-container aangeboden aan de leerlingen Mirthe en Isabelle van de Bernardusschool in Saasveld.

Het initiatief voor de container voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons kwam van de leerlingen zelf, nadat zij zich afgelopen schooljaar binnen een project over duurzaamheid hadden verdiept in de vraag ‘Hoeveel kilo plastic gooit groep 5/6 van de Bernardusschool uit Saasveld in de klas gemiddeld in vier weken tijd weg’?

„We willen het milieu graag schoonhouden en daarvoor moeten we ook afval kunnen scheiden, maar dat kunnen wij nu niet doen omdat we op school maar één container hebben en daar gooien we alles in”, schreven de twee leerlingen in een brief aan de gemeente.

Daarop besloot wethouder Ben Blokhuis om na overleg met afvalinzamelaar ROVA de leerlingen woensdag een PMD-container aan te bieden. Hij is enthousiast over het initiatief van de meiden: „Dit is een mooi voorbeeld van jong geleerd is oud gedaan”, licht de wethouder toe. “Ik ben bijzonder blij dat de leerlingen op eigen initiatief afval willen scheiden voor een schonere wereld. Het is fijn dat zowel de Bernardusschool als ROVA dit initiatief ondersteunen en het mogelijk maken dat er een PMD- container op school komt.”

Volledig scherm
PMD-container voor Bernardusschool Saasveld © Gemeente Dinkelland

Oldenzaal e.o.