Volledig scherm
Het is altijd donders gezellig in 't Veermenneke. © Reinier van Willigen

'Beste Keet' Veermenneke in Weerselo denkt ook aan de buren

WEERSELO - ‘t Veermenneke aan de Gunnerstraat in Weerselo kreeg onlangs de titel Beste Keet van Dinkelland van de Plattelands Jongeren Overijssel (PJO). „In september hadden we ons eerste Keetfeest met 200 man en zo’n echte Amsterdamse zanger”, vertelt Collin Lansink, onderdeel van de kern van de keet.


Voorafgaand aan het feest organiseerden de kameraden een barbecue voor de buren van de keet. Het noaberschap is één van de punten waarmee ‘t Veermenneke de titel Beste Keet van Dinkelland in de wacht sleepte. „We hebben vanaf het begin goed contact gelegd, dat vonden we belangrijk”, aldus Collin. „Als we overlast veroorzaken, dan horen we dat direct.”

Geen café
„Tot op zekere hoogte is iedereen dan ook welkom in de keet, maar we zijn natuurlijk geen café”, vertelt Joren. Het contact met de caféhouders in het dorp vinden de kameraden dan ook belangrijk. „We moeten hen natuurlijk wel te vriend houden”, vertelt Lars. „Daarom zitten we hier meestal tot half twaalf en om twaalf uur gaat de muziek ook uit voor de buren.” Daarna gaan de jongens naar huis of met hun gasten naar het café. „In het weekend ga je dan toch vaak nog wat doen, zoals naar een feest. De keet is dus meer een voor-zit”, aldus Joren in de uitgebreide reportage in onze editie Noordoost-Twnete van donderdag.

Oldenzaal e.o.