Beste wijnkoper van Nederland is altijd op zoek naar de allerbeste fles

VideoOOTMARSUM - Bert Horstman is verkozen tot beste wijnkoper van Nederland. Hij kent de wijnwereld op zijn duimpje. „Als ik een wijnboer ontmoet, kijk ik naar zijn handen. Die vertellen me meer dan de fles of het etiket.”

„Eigenlijk is het een prijs voor het hele bedrijf, hoor”, begint Bert Horstman bescheiden. „Want wat zou ik alleen kunnen? Ja, ik selecteer de wijnen, maar proeven doen we bij Heisterkamp altijd samen.” Toch is het alleen de naam van Horstman die dit jaar prijkt onder de titel ‘wijnkoper van het jaar’. Verdiend ook, vindt werkgever Toon Heisterkamp. „Bert heeft gewoon geweldig gevoel voor goede wijn.”

  1. Chinees echtpaar dat restaurant had in Ootmarsum veroordeeld voor fraude
    PREMIUM

    Chinees echtpaar dat restaurant had in Ootmarsum veroor­deeld voor fraude

    OOTMARSUM - Een Chinees echtpaar, eigenaar van een Chinees restaurant in Ootmarsum, is door de rechter veroordeeld voor fraude. Door ziekte moest het echtpaar na 20 jaar stoppen met hun restaurant en belandde het in de bijstand. Het stel kreeg echter wel geld van familie, reisde naar China en hield een bankrekening buiten het zicht van de sociale dienst. Nu moeten ze bijna 150.000 euro terug betalen en een taakstraf van 120 uur vervullen.

Oldenzaal e.o.