Volledig scherm
© Annina Romita

Bestemming Bögelscamp in Denekamp onzeker

DENEKAMP - Het college van B en W van Dinkelland heeft ‘nog geen enkel idee’ wat de nieuwe bestemming zou kunnen worden van het voormalige sportpark Bögelscamp in Denekamp. „Vooralsnog blijft het zoals het nu is, groen dus”, zegt verantwoordelijk wethouder Eric Kleissen.

De discussie over wat daar mogelijk en wenselijk is, moet volgens Kleissen nog worden gevoerd. Eén ding staat voor de wethouder wel als een paal boven water: de bouw van twaalf nieuwe, riante woningen op kavels van rond de 1.000 vierkante meter gaat in elk geval niet door. Het college heeft onherroepelijk een streep gezet door de ambitieuze plannen die de Stichting Promotie en Accommodatie van SDC’12 had met de twee oude voetbalvelden van Sportclub Denekamp.

Erfpacht
De Stichting Sport en Accommodatie is ronduit ontstemd over de beslissing van het college en heeft al aangekondigd om juridische stappen te ondernemen. Voorzitter John Temmink wil het college houden aan de in 2012 overeengekomen intentieverklaring. De grond is eigendom van de gemeente, maar heeft deze in erfpacht gegeven aan de Stichting Promotie en Accommodatie. De erfpacht is gelieerd aan het gebruik van de grond voor sportieve doeleinden. Nu de velden niet meer voor dat doel worden gebruikt kan volgens Kleissen de erfpacht worden ontbonden. De stichting kan dat voorkomen door de velden weer in gebruik te nemen.

Stichtingsvoorzitter John Temmink kan nog niet zeggen of SDC extra speelvoorzieningen nodig heeft. „Maar wij laten ons onze rechten daar niet zomaar ontnemen. Desnoods gaan we er weer voetballen.”

Oldenzaal e.o.