Volledig scherm

Bestuur cooperatie DinkellandWerkt stapt op

DENEKAMP - Het bestuur van de coöperatie DinkellandWerkt is per direct opgestapt. De activiteiten van de coöperatie zijn daarmee beëindigd. Aanleiding voor het opstappen is dat het bestuur de weg wil vrijmaken voor de ‘nieuwe’ stichting die het werk van DinkellandWerkt gaat overnemen.

Volgens het bestuur is coöperatie niet meer nodig doordat veel taken zijn overgenomen door de gemeente. De ondernemers hebben aangegeven wel te willen meedenken over een nieuwe koers voor DinkellandWerkt. „En met dat laatste ben ik blij”, is de reactie van wethouder Annette Zwiep die over DinkellandWerkt gaat. „Ik vind het jammer dat de coöperatie niet de ontwikkelingen heeft afgewacht, maar ik kan me het besluit wel goed voorstellen.”

Toekomstscenario's
De gemeente Dinkelland en betrokkenen buigen zich momenteel over de toekomstscenario’s. „Daarover kan ik echter nog niets zeggen”, aldus Zwiep. DinkellandWerkt probeert mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Dat gebeurt via lokale bedrijven in de gemeente Dinkelland.

Oldenzaal e.o.