Drukte in het centrum van Ootmarsum.
Volledig scherm
Drukte in het centrum van Ootmarsum. © Robin Hilberink

Bezoekers Ootmarsum moeten auto parkeren op Stadsweide

OOTMARSUM - Om de parkeerdruk in het centrum van Ootmarsum aan te pakken, wil Dinkelland vol inzetten op parkeerterrein Stadsweide aan de Oldenzaalsestraat. Het is de bedoeling dat alle bezoekers van het centrum straks daar hun voertuig parkeren en niet meer in de smalle straatjes in het centrum van de stad.

Het parkeren op de Stadsweide heeft volgens het Dinkellandse college dat dit voorstel doet,  een aantal voordelen. Zo kan het verkeer relatief gemakkelijk naar die goed bereikbare plek geleid worden, is er voldoende ruimte op Stadsweide, ook voor bussen en zijn daar mogelijkheden om elektrische auto's op te laden. Er is zelfs plek om, indien nodig, het parkeerterrein te voorzien van een extra parkeerdek.

Onnodig veel verkeer

Op dit moment kent Ootmarsum geen bewegwijzering voor het parkeren. Gevolg is dat bezoekers het centrum in rijden op zoek naar een parkeerplaats. Daardoor zijn niet alleen de parkeerplekken in de stad steeds bezet, ook leidt het tot onnodig veel autobewegingen in het centrum.

Omdat verwijzingen naar andere parkeerterrein rondom het historische hart alleen maar tot verwarring leidt, wil Dinkelland vol inzetten op de Stadsweide. „Bezoekers van Ootmarsum komen uit een groot aantal richtingen en er zijn diverse parkeerterreinen in en rond het centrum waar zij kunnen parkeren. Om alle parkeerterreinen vanuit alle richtingen te bewegwijzeren is een woud aan verkeersborden nodig, vanaf de invalswegen tot in de woonstraten. Dat idee hebben wij verworpen”, aldus het college.

Verwijzingen

Om de mensen naar de Stadsweide te leiden, moeten op de officiële verkeersborden de verwijzingen komen. Dat komt de duidelijkheid en daarmee het welslagen van het project ten goede, denkt het college. Ook moet gekeken worden  of de looproute tussen het parkeerterrein en het centrum voldoende aantrekkelijk of duidelijk is voor alle gebruikers.

Oldenzaal e.o.