Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Bijleveld zet rem op procedure nieuwe burgemeester Dinkelland

DENEKAMP - De bestuurlijke chaos in de gemeente Dinkelland is zo groot, dat Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten heeft besloten de procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester minstens drie maanden op te schorten. Bijleveld heeft dat waarnemend burgemeester Ineke Bakker laten weten.

Bijleveld vindt de politieke en bestuurlijk situatie in de gemeente nu te instabiel. Afgelopen weken zijn de wethouders Eric Kleissen (CDA) en Wethouder Annette Zwiep (Lokaal Dinkelland) afgetreden na een motie van wantrouwen. Hun collega’s Alfons Steggink en Loes Stokkelaar verlieten daarop hun partij Lokaal Dinkelland. Twee raadsleden van die partij vertrokken.

Duidelijkheid
Bijleveld-Schouten wil nu duidelijkheid. “Als ik met de vertrouwenscommissie om tafel ga moet ik wel weten wie welke partij vertegenwoordigt. Daarnaast vind ik dit geen wenselijke uitgangspositie voor een nieuwe burgemeester.”

Verkenner
Oud-Commissaris van de Koningin Geert Jansen is deze dinsdag begonnen als verkenner. Hij onderzoekt hoe de verstoorde verhoudingen kunnen worden verbeterd.

Oldenzaal e.o.