Volledig scherm
Foto ter illustratie © Stock

Bijna 3 ton subsidie voor vijf projecten in Noordoost-Twente

TILLIGTE - Het project 'Van Sport naar Economie' in Tilligte heeft een subsidie gekregen van 100.000 euro. Ook vier andere projecten kunnen een subsidie tegemoet zien van LEADER Noordoost-Twente, het Europese subsidieprogramma dat de economische ontwikkeling in de regio stimuleert. De vijf projecten in Noordoost-Twente krijgen een subsidie van in totaal 280.000 euro.

Naast het project 'Van Sport naar Economie' in Tilligte is er ook subsidie toegekend voor het Wolik in Vasse, het Multifunctioneel Dorpshart in Noord Deurningen, Cultureel Losser Onder Dak en Beuningen Outdoor Events. De bijna drie ton aan subsidie wordt betaald vanuit financiële bijdragen van de Europese Unie, provincie Overijssel en de gemeente Dinkelland en Losser.

Projecten

'Tilligte van Sport naar Economie' is het project waarmee de oude gymzaal in het dorp omgebouwd wordt tot een bedrijfsverzamelgebouw en starterscentrum. Wolik in Vasse zet zich in om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden, het Dorpshart Noord Deurningen maakt zich hard voor herinrichting van de dorpskern, Cultureel Losser Onder Dak wil alle culturele openluchtevenementen uitkomst bieden bij slecht weer en Beuningen Outdoor Events zet zich in voor buitenactiviteiten in het dorp.

Oldenzaal e.o.