Volledig scherm
Bennie Grashof bij zijn speciaal voor de Flora Ootmarsum gekweekte hibiscus. © Alphons Weierink

Bijzondere bloemenpracht op traditionele Flora Ootmarsum

OOTMARSUM – De herinrichting van het terrein van het openluchtmuseum Ootmarsum komt de jaarlijkse Flora ten goede. Dat blijkt een dag na de opening op vrijdagmiddag al.

De vele bloemen en planten kunnen veel beter worden gepresenteerd dan in de voorgaande jaren. En ook door het publiek wordt de nieuwe routing als uitermate positief ervaren. Ondanks het slechte weer van zaterdag kwam de bezoekersstroom al snel op gang. De mensen keken hun ogen uit.

Vaardigheden

Vele tientallen bloemen- en plantenkwekers uit de regio laten op de Flora in Ootmarsum zien hoe groot hun vaardigheden zijn. Duizenden fuchsia’s, begonia’s salvia’s, geraniums, hibiscussen en talloze andere bloemen en planten zijn er te bewonderen in alle maten en soorten. Ook kunnen er stekjes worden gekocht voor wie dat wil. 

Hibiscus

Een van de deelnemers aan de Flora is Bennie Grashof uit Noord Deurningen. De 75-jarige hobby-kweker is al 25 jaar van de partij. Dit jaar met enkele bijzondere door hem zelf gekweekte hibiscussen. Het zaad daarvoor betrok hij in Engeland. De Flora is nog tot en met komende zondag elke dag open voor publiek.

Oldenzaal e.o.