Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

‘Blussen café De Poort Ootmarsum begon pas na 20 minuten’

OOTMARSUM - Als de brandweer eerder met groot materieel in actie was gekomen, had de brand in café De Poort minder rampzalige gevolgen gehad dan nu. Dat is de stellige overtuiging van een groot aantal buurtbewoners en ooggetuigen van de brand van vrijdag.

„Het heeft zeker 20 minuten geduurd voor er serieus werd geblust. Al die tijd kon de brand zich ontwikkelen tot er niets meer te redden viel en de vlammen uit het dak sloegen”, zegt Alex Klompmaker. Hij woont op de bovenste verdieping van het appartementencomplex De Stadsgraav’n. Hij liep langs de cafetaria aan de kant van de Oostwal toen de brand net was uitgebroken.

Vijf minuten
Vanuit zijn appartement zag hij dat de brandweer van Ootmarsum als eerste arriveerde. „Met twee slangetjes waar niets mee gebeurde. Daarna duurde het een hele tijd voor er een tweede brandweerwagen kwam en het blussen begon.” Hij staaft zijn bewering met filmopnamen met daarbij tijdsaanduiding. Voorlichter Marcel Kamphuis zegt dat de brandweer van Ootmarsum vijf minuten na de melding ter plekke was. „Vervolgens is meteen de brand opgeschaald naar groot. Wachten duurt in dit soort situaties altijd heel lang.”

Oldenzaal e.o.