Volledig scherm
Van links naar rechts: Bennie Steggink, Erik Huiskes en Gerrit Ensink, vrijwilligers die betrokken zijn bij de organisatie van de Boeldag in Rossum. Foto: Toma Tudor

Boeldag Rossum toe aan veertigste editie

ROSSUM - Het Thijplein in Rossum vormt op Hemelvaartsdag het decor voor de veertigste Boeldag. Als om 08.00 uur de hekken aan de kant worden gezet, sprinten de koopjesjagers en verzamelaars als vanouds het marktterrein op.

Hoewel de opbrengst dit jaar wat minder was dan voorgaande jaren schat Erik Huiskes in dat er donderdag in alle vroegte toch nog zo'n twaalf platte wagens nodig zijn om alle spullen die deze week zijn opgehaald van de manege aan de Tramweg naar de dorpskern te brengen. ,,Bewust hebben we dit jaar geen meubels meegenomen", vertelt de vaste spreekstalmeester van de Boeldag, die opnieuw georganiseerd wordt door De Rossruiters. ,,In verband met de bouw van de nieuwe school zitten we eenmalig op het Thijplein en voor de CoCeR. In principe is dat een probeersel. Maar omdat je het goed kunt afsluiten, is het misschien wel een veel betere locatie.”

Bestaansrecht
Huiskes: „In een tijd van internet en Marktplaats vraag je je wel eens af of zo’n Boeldag nog recht van bestaan heeft. De opbrengst loopt ook wel terug. Maar toch blijven elk jaar de spullen komen. Soms zitten er dingen bij waarvan je denkt ‘Vooruit maar’. Maar toch wordt het heel vaak nog weer verkocht. Rode pannen die vroeger in de tuin werden gebruikt, zie je nu in de tuin terug. Het is toch een bijzonder evenement. Voor ons maar ook voor de bezoekers. Daarom zeg ik ook tegen de mensen: blijf je spullen voor ons bewaren. Wij halen ze op en zo houd je wel een evenement in Rossum.”

Oldenzaal e.o.