Volledig scherm
De omstreden kalverenhouderij aan de Lattropperstraat aan de rand van Denekamp. © Bert Holst

Boerderij Lattropperstraat Denekamp voldoet aan alle regels

DENEKAMP - De omstreden kalverenhouderij aan de Lattropperstraat, net buiten de bebouwde kom van Denekamp, voldoet aan alle regels. Dat antwoordde burgemeester Joosten op vragen vanuit de commissie Omgeving en economie. Die besprak een brief van omwonenden van het perceel.

Volgens de buurt is er sprake van stankoverlast rondom het bedrijf, is de verkeersveiligheid in het geding door vrachtwagens die naar en van het bedrijf rijden en komt er rond de boerderij veel ongedierte voor omdat de omgeving niet goed onderhouden wordt. „Naar aanleiding van die brief hebben we diverse controles laten uitvoeren” meldde de burgemeester gisteravond. „Daaruit is gebleken dat de eigenaar aan alle regels voldoet. Er is geen aanleiding om in te grijpen.”

Wat betreft stankoverlast en het aanzien van het erf waarover de briefschrijvers klagen, daar kan de gemeente niet zoveel mee, meldde Joosten nog. Het bedrijf vestigde zich in 1987 op die plek, als varkenshouderij. In 2018 veranderde het bedrijf in een kalverenhouderij.

Klachten van de buurt

Vanuit de Dinkellandse politiek werd aangedrongen toch aandacht te schenken aan de klachten van de buurt. Vooral omdat het om relatief veel omwonenden gaat. En die aandacht is er ook bij het college, meldde Joosten. „De gemeente heeft wel oog en oor voor de klachten vanuit de buurt. Daarom hebben we de controles ook gedaan. En als er sprake is van spanningen tussen de buurt en de eigenaar van het perceel dan wil ik mij best inzetten voor bemiddeling.”

De burgemeester meldde nog dat binnenkort een gesprek plaatsvindt met de politie over de verkeersveiligheid ter plaatse. 

Oldenzaal e.o.