Volledig scherm
Martijn Borgerink van aannemersbedrijf Oude Moleman (links) en Peter ter Haar, eigenaar van de woning, bekijken de tekening van de uitbreiding. Rechts op de shovel Bart Leferink. © Reinier van Willigen

'Bouw' nieuwe thuis Kyra en Youri in Rossum begonnen

ROSSUM - Aan de Beatrixstraat in Rossum is vrijdagmorgen begonnen met de verbouwing van de woning van Peter en Carmen ter Haar. Zij nemen straks Youri en Kyra in huis, de kinderen van de ernstig zieke Claudia Horsthuis, zus van Carmen.

Voor de verbouwing is de stichting Noaberhart in Rossum opgericht. Veel mensen uit Rossum en omgeving staken de stichting de helpende hand toe. Onder hen ook Peter ter Haar, die als voormalige metselaar flink aan de ban kan de komende tijd. 'We doen het allemaal voor Kyra en Youri', zegt hij. Het is de vraag of Claudia Horsthuis de oplevering, eind dit jaar, van de verbouwing mee kan maken. Het gaat niet goed met haar. Ze gestopt met de kuren omdat ze geen resultaat meer hebben. 'Ik probeer te genieten van de tijd die mij gegeven is', zegt in onze editie Noordoost-Twente van zaterdag.

Oldenzaal e.o.