Volledig scherm
© Robin Hilberink

Brand Denekamp: pand verwoest, uitbreiding naar andere panden voorkomen

DENEKAMP - Een interieurbouwbedrijf in Denekamp is dinsdag grotendeels door brand verwoest. De brandweer wist uitbreiding van de brand naar een naastgelegen bedrijf te voorkomen.

Rookontwikkeling
Bij de brand kwam veel rook vrij. Hierdoor had een deel van Denekamp hinder van de rookontwikkeling. NL alert is ingezet om inwoners te waarschuwen. De oorzaak van de brand is niet bekend. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Omstreeks 15.15 uur kreeg de brandweer een melding van een brand op het dak van een bedrijfspand aan de Nordhornsestraat in Denekamp. Bij aankomst van de eerste eenheden troffen zij een uitslaande brand aan. Hierop is gelijk opgeschaald naar grote- en vervolgens zeer grote brand. Het aanwezige personeel had zichzelf al in veiligheid gebracht.

De brandweer heeft vier blusvoertuigen uit Denekamp, Ootmarsum, De Lutte en Weerselo een tankwagen en twee hoogwerkers ingezet om de brand te bestrijden. Rond 17:14 uur gaf de brandweer het sein brand meester. In het bedrijf is veel brand, water en roetschade ontstaan. Branduitbreiding naar naastgelegen bedrijf is voorkomen.

Ramen en deuren sluiten
De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling. Delen van Denekamp ondervonden hinder van de rook. Gezien de grote hoeveelheid rook die vrijkwam zijn inwoners geïnformeerd door middel van NL Alert. Zij kregen het advies om ramen en deuren te sluiten. De oorzaak van de brand is niet bekend, dit wordt nader onderzocht.

In totaal is de brand door ongeveer 70 brandweermensen bestreden. De brandweer is nog enkele uren bezig te zijn met nabluswerkzaamheden.

Op dinsdag 5 juli is een interieurbouwbedrijf grotendeels door brand verwoest. Beelden van binnen uit het bedrijf

Oldenzaal e.o.