Roderik Kolfoort (met steek) bij zijn pand aan De Mors in Ootmarsum. De schade viel achteraf mee.
Volledig scherm
Roderik Kolfoort (met steek) bij zijn pand aan De Mors in Ootmarsum. De schade viel achteraf mee. © Robin Hilberink

Brand in bedrijfspand Ootmarsum: zes scooters naar de schroot

updateOOTMARSUM - In een bedrijfspand van Twente Tour aan De Mors in Ootmarsum is zaterdag aan het eind van de middag een brand uitgebroken. Zes scooters legden het loodje. 

Hoewel er mensen aan het waren, raakte niemand gewond. De brand werd veroorzaakt door een kortsluiting in de oplader van de scooters. De brandweer van Ootmarsum was supersnel ter plaatse; de kazerne bevindt zich direct om de hoek bij de bedrijfshal. Ook Denekamp en Tubbergen stonden paraat. Het vuur was daardoor snel onder controle. De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling. „Ik ben de boel nu aan het schoonmaken, veel roetschade”, aldus eigenaar Roderik Kolfoort zondagochtend. „Achteraf mogen we de handen dichtknijpen, het valt gelukkig mee. Er staan 200 voertuigen in de hal, dus het had veel erger gekund.” Hij maakt deel uit van het gevolg van carnavalsvereniging De Othmarridders. „Wij hadden een feestje aan de overkant, dus ik was er ook snel bij”, aldus Kolfoort.

Zijn bedrijf Twente Tour houdt  zich bezig met het organiseren van uitjes in deze regio.   Het verhuurt allerlei vervoersmiddelen in de recreatieve sfeer, van tuk-tuks tot buggy’s en van trike’s tot Trabantjes. 

Volledig scherm
© Robin Hilberink

Oldenzaal e.o.