Volledig scherm
Boot en oplader verbrand © Politie Noordoost-Twente

Brandstichting bij ijsbaan Denekamp

DENEKAMP - Bij de ijsbaan van schaatsvereniging De IJsvogels is zaterdag brand gesticht. Een polyester boot en de aanhangwagen waarop deze werd vervoerd zijn volledig verwoest.

De brand werd zaterdagavond rond 19 uur ontdekt. Een getuige heeft de politie gebeld, de brandweer kon het vuur blussen. ,,Dit is pure baldadigheid”, zegt Herman Oude Elferink van de schaatsclub. Hij wil de schade verhalen op de dader(s) en hoopt dan ook dat meerdere getuigen zich melden bij de politie. ,,In de omgeving laten veel mensen hun hond uit, er is eigenlijk altijd wel iemand aan het wandelen. We hopen dat mensen die iets gezien hebben zich melden.” 

Niet verzekerd

De boot en de oplader waren niet verzekerd omdat ze buiten het kantinegebouw lagen. Extra zuur is dat de vereniging weinig inkomsten heeft. ,,En ook het opruimen van de rotzooi en het wegbrengen naar de vuilstort kost geld.” 

De boot wordt altijd in het najaar gebruikt om het overhangende groen op de eilandjes van het water weg te halen.

  1. Ootmarsummer Toon Weierink had in 1978 primeur nieuwe kentekenplaat

    Ootmarsum­mer Toon Weierink had in 1978 primeur nieuwe kenteken­plaat

    OOTMARSUM - Op een elektrische auto van Natuurmonumenten is deze week het eerste exemplaar van de tiende serie kentekenplaten bevestigd. Ruim 40 jaar geleden, bij de presentatie van de vierde serie, was die eer weggelegd voor Toon Weierink uit Ootmarsum. Zijn uit Duitsland ingevoerde BMW kreeg het kenteken DB-01-BB. Die unieke gele plaat heeft hij altijd bewaard, de auto is al lang ingeruild maar nog steeds is hij het Zuid-Duitse automerk trouw gebleven.

Oldenzaal e.o.