Volledig scherm
Het oorlogsmonument in Denekamp. © Carlo ter Ellen

Burgemeester bij Dodenherdenking in Denekamp

DENEKAMP - Burgemeester Ineke Bakker is dit jaar namens de gemeente Dinkelland aanwezig bij de traditionele Dodenherdenking in het dorp. Zij zal onder meer bloemen leggen bij het oorlogsmonument aan de Van der Heijdenstraat.

De Dodenherdenking in Denekamp begint om 19.00 uur met een samenkomst op het Nicolaasplein. Van daaruit wordt de stille tocht gemaakt door het dorp; als altijd met een grote delegatie van de plaatselijke scouting. De stille tocht trekt langs de herdenkingsplaquette bij de hervormde kerk, langs het Joodse monument in de Vledderstraat, langs de vier geallieerde graven op de protestantse begraafplaats, langs het graf van verzetsman Havekes op de katholieke begraafplaats om uit te komen bij het oorlogsmonument aan de Van der Heijdenstraat. Daar worden twee minuten stilte in acht genomen en kransen en bloemen gelegd.

Ootmarsum
In Ootmarsum begint de Dodenherdenking om 19.00 uur met een bijeenkomst in de katholieke kerk; namens de gemeente is daarbij wethouder Duursma. Om 19.45 uur begint de stille tocht naar het oorlogsmonument op het Bergplein. Na twee minuten stilte worden er bloemen gelegd.

Weerselo
In Weerselo begint om 19.15 uur een stille tocht vanaf de Remigiuskerk naar het oorlogsmonument bij het voormalige gemeentehuis. Namens de gemeente is wethouder Steggink aanwezig. Het koor Rejoice vertolkt enkele gezangen. Na twee minuten stilte worden bloemen gelegd.

Oldenzaal e.o.