Volledig scherm
Voormalig burgemeester van Dinkelland, Roel Cazemier. © Frans Nikkels

Burgemeester Dinkelland: voor 'orde en veiligheid'

DENEKAMP - De nieuwe burgemeester van Dinkelland moet de handhaving van de orde en veiligheid in de gemeente bovenaan in zijn vaandel hebben staan. Dat vinden althans de ongeveer 100 inwoners die hebben meegedaan aan de volksraadpleging over profielschets van de opvolger van Roel Cazemier en Ineke Bakker.

Hij of zij moet de hoogste prioriteit geven aan de politie-, brandweer- en ambulancezorg. Ook dient de nieuwe burgemeester boven alle partijen te staan en op objectieve en onafhankelijke wijze de politieke en bestuurlijke processen te begeleiden. Het minst belangrijk vinden de burgers dat de nieuwe man of vrouw gevoel heeft voor tradities en volkscultuur en meeleeft met bijvoorbeeld carnaval en oude tradities zoals de paasgebruiken.

Vacature
De vacature voor een nieuwe burgemeester van Dinkelland wordt in september opengesteld voor de duur van 3 weken. Dan is de commissaris der koning aan zet: zij praat met alle sollicitanten. De benoeming en installatie van de nieuwe burgemeester wordt rond 1 maart volgend jaar verwacht.

Oldenzaal e.o.