In Albergen was de verwachte storm vorig weekend aanleiding om de carnavalsoptocht af te blazen. Omdat er opnieuw windstoten worden verwacht, heeft de gemeente Dinkelland alle optochtcommissies gewaarschuwd geen enkel risico te nemen.
Volledig scherm
In Albergen was de verwachte storm vorig weekend aanleiding om de carnavalsoptocht af te blazen. Omdat er opnieuw windstoten worden verwacht, heeft de gemeente Dinkelland alle optochtcommissies gewaarschuwd geen enkel risico te nemen. © Robin Hilberink

Burgemeester Dinkelland waarschuwt optochtcommissies voor slecht weer

DENEKAMP - Alle carnavalsverenigingen in Dinkelland die een optocht organiseren, hebben donderdag een mail ontvangen van de gemeente waarin ze aangeraden wordt de weersomstandigheden goed in de gaten te houden. Bij code geel of oranje is het advies om de optocht af te blazen.

In het uiterste geval kan burgemeester John Joosten, zelfs tot enkele uren voor aanvang van het evenement, besluiten om de vergunning in te trekken. „Het afgeven van kleurcodes door het KNMI vidt namelijk 48 uur van tevoren plaats bij code geel en 24 uur van te voren bij code oranje.” De organisatie zijn verantwoordelijk voor de veiligheid rondom de optocht.

Pas op voor windgevoelige locaties

De optochtcommissies worden vooral gewezen op het gevaar van krachtige windstoten. Als er ‘windgevoelige locaties’ in de route zitten, wordt aangedrongen op omleidingen of het inkorten van de route. „Controleer ook extra op losse en draaiende elementen die deel uit maken van de carnavalswagens. Zorg dat deze goed bevestigd zijn of haal deze uit de optocht.” De gemeente wijst de verenigingen er ook op dat eventuele feesttenten conform het tentboek en de bijbehorende beheersmaatregelen moeten zijn opgebouwd.  

Oldenzaal e.o.