De grond waar in de nabije toekomst een alluviaal bos gerealiseerd gaat worden, als het aan de provincie Overijssel en Staatsbosbeheer ligt. De buurt en de Dinkellandse VVD zijn sceptisch.
Volledig scherm
De grond waar in de nabije toekomst een alluviaal bos gerealiseerd gaat worden, als het aan de provincie Overijssel en Staatsbosbeheer ligt. De buurt en de Dinkellandse VVD zijn sceptisch. © Robin Hilberink

Buurtbewoners Uelserdijk in Oud Ootmarsum maken zich grote zorgen over Natura 2000-plannen, VVD stelt vragen

De Dinkellandse VVD heeft vragen gesteld over de plannen van de provincie Overijssel en Staatsbosbeheer om een alluviaal bos te realiseren aan de Uelserdijk in Oud Ootmarsum. De partij steunt daarmee de buurtbewoners, die tegen de plannen zijn.

  1. Aan tafel om te praten over drugsgebruik, maar de ouders van Oldenzaalse jongeren staan bepaald niet te trappelen
    PREMIUM

    Aan tafel om te praten over drugsge­bruik, maar de ouders van Oldenzaal­se jongeren staan bepaald niet te trappelen

    OLDENZAAL - Het is een precair onderwerp dat zich maar lastig in de openbaarheid laat bespreken: het drugsgebruik onder jongeren en jongvolwassenen in de Boeskoolstad. Een probleem dat ook in omliggende dorpen de kop opsteekt. Om helder te krijgen hoe groot dit probleem nu eigenlijk is en wat er aan gedaan kan worden, gaan onderzoekers van het Trimbos Instituut volgende week in gesprek met jongeren en hun ouders. Grote vraag is natuurlijk wat er met de uitkomsten van deze aanpak wordt gedaan. Niet alleen in het stadhuis of politiebureau, maar ook in de huiskamers van alle gezinnen die dit aangaat.