Volledig scherm
© Alphons Weierink

Café De Poort in Ootmarsum toch niet al met Koale Karmis open

OOTMARSUM - De bedoeling was goed maar het zal er niet van komen. De eerste biertjes in het na de brand in juni dan weer opgebouwde café De Poort in Ootmarsum worden niet getapt tijdens de Koale Karmis over drie weken. Mogelijk zal dat nog wel dit jaar het geval zijn maar ook dat is allerminst zeker, zegt uitbater Danny Geerdink.

„Maar we gaan sowieso niet met de Koale Karmis open”, benadrukt Geerdink. „Dat is gewoon onmogelijk. Er zitten dan nog geen toiletten in en evenmin een bar. Als we weer open gaan, gaan we goed in één keer goed open.” De herbouw van het uitgebrande horecapand gaat, in opdracht van eigenaar Grolsch, met stoom en kokend water.

Oplevering
Het dak en de bovenverdieping zijn inmiddels in de oude staat teruggebracht. Alleen de twee topgevels zijn nieuw. De bestaande muren verkeerden ondanks de brand in een goede staat. Dank zij een speciale behandeling is ook de brandlucht verdwenen. De bouw wordt uitgevoerd door de Hengelose aannemer Hegeman. De oplevering van de bouw is rond 1 december.

Oldenzaal e.o.