Café ’t Peuleke in Rossum staat weer te koop
ROSSUM Café ’t Peuleke staat weer te koop. De verkoop van het café in Rossum is afgeketst omdat de belangstellenden de financiering niet rond konden krijgen.
Gerard (56) en Roelina (46) ten Hove uit Oldenzaal wilden er een boeren-bistro van maken, met behoud van de café-functie. Roelina ten Hove had al afscheid genomen van haar oude werkgever De Monnink Dranken.
Al op 1 maart zou het echtpaar het café op naam krijgen, maar nadat de datum van het rondkrijgen van de financiering al een paar keer was verstreken, is het café nu weer in de verkoop gegaan.
Derde zaak
„Als ze het alsnog rondkrijgen, zijn ze natuurlijk welkom, maar wij kunnen niet nog langer wachten”, vertelt Marjolijn Baasdam. Zij begon afgelopen jaar in de binnenstad van Oldenzaal de broodjeszaak Shakes & Cakes. Dat gaat zo goed dat ze ook in hartje Enschede komende zaterdag een vestiging openen. „Dus nu hebben we er weer een derde zaak bij”, aldus Baasdam. „Maar geen probleem, we gaan gewoon door tot we een koper hebben gevonden. ’t Peuleke gaat ook niet dicht, we zijn gewoon open, net als anders. We hebben inmiddels acht dames en die verdelen we over de twee vestigingen van Shakes & Cakes, en we hebben ook een parttimer voor ’t Peuleke. In het weekend ben ik er zelf ook.”
Kapeulenfestival
Inmiddels zijn ook de voorbereidingen getroffen voor Hemelvaartsdag. „We houden dan weer het Kapeulenfestival, in samenwerking met de Oel’nkapel uit Oldenzaal.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Oldenzaal is twee monumenten rijker, panden nu beschermd bij verbouwing
De Franciscusschool en een gedeelte van het Twents Carmel College aan de Lyceumstraat in Oldenzaal hebben de monumentenstatus gekregen.Dinkelland -
PREMIUMNieuwsupdate
Docent moet na twee dagen weg in Hengelo, het spookt in Ambt Delden en scholen in Borne zijn het wachten zat
De een moest al weg voordat hij goed en wel begonnen was. De ander bleef hangen toen hij al weg was. En de derde kan niet komen waar hij gewenst was en zoekt nu een plekje voor zichzelf. We hebben het natuurlijk over de Montessori-docent in Hengelo, het spook van de Noordmolen in Ambt Delden en het nieuwe schoolgebouw in Borne.Hengelo -
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
lezersdag
Komt d’r in! Tubantia zet deuren wagenwijd open voor kijkje achter schermen
Wie zijn de gezichten achter al die nieuwsberichten? Wat zijn de geheimen van Tubantia? Op zaterdag 15 april zetten we de deuren van ons iconische pand Het Balengebouw in Enschede wagenwijd open voor een speciale Lezersdag. Iedereen die ons leest of volgt is van harte welkom. Of zoals we het op z'n Twents zeggen: komt d’r in, dan kö-j d’r oet kieken.Oldenzaal -
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.”
-
PREMIUM
Dinkelland kiest eieren voor z’n geld na valpartijen: Gevaarlijke beek in Ootmarsum gaat deels ondergronds
Dinkelland neemt maatregelen tegen de ‘gevaarlijke’ Stadsbeek in de Westwal in Ootmarsum. De beek verdwijnt daar uit de straat en gaat ondergronds. Op die manier wil de gemeente een einde maken aan de gevaarlijke situaties die daar ontstonden door gladheid, veroorzaakt door water uit de beek.Ootmarsum -
-
-
PREMIUMKuipers & Kuipers
Kurk versus schroefdop… de eeuwige discussie
Met welk materiaal de wijnmaker zijn fles afsluit zegt gelukkig niets over de kwaliteit van de wijn. Er zijn wijnboeren die een deel van de flessen een schroefdop geven en het andere deel een kurk. Dan mogen we zelf kiezen.Enschede -
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking.