Volledig scherm
Het hoofdkantoor van moederbedrijf CAIW in Naaldwijk waar ook Caiway is gevestigd. © Thierry Schut

Caiway pleegt spoedonderhoud na problemen met glasvezel in Twente

WEERSELO - Internet- en tv-aanbieder Caiway gaat de komende nacht spoedonderhoud plegen aan haar systemen en platformen. Caiway doet dat in het gebied waar het bedrijf glasvezel aanbiedt. Twente valt daar ook onder. Onder meer in Weerselo waren de laatste dagen problemen.

In sommige huiskamers kon niet naar (digitale) televisie worden gekeken. Ook internetten was onmogelijk, evenals bellen.

's Nachts

Caiway voert de onderhoudswerkzaamheden 's nachts uit, om precies te zijn woensdag tussen 01.00 uur en 06.00 uur. Als gevolg van het spoedonderhoud kan het netwerk er maximaal vijftien minuten uit liggen. 

Wie ná de werkzaamheden nog steeds niet kan internetten of bellen, wordt door Caiway geadviseerd de stroom van de modem af te halen. Na twee minuten kan de stroomtoevoer worden hersteld. Als alle lampjes branden, mag de computer opnieuw worden opgestart.  

Mensen met een wifi-router kunnen deze tegelijk met de modem twee minuten van de stroom afhalen. Als alle lampjes van de modem weer stabiel branden, kan de wifi-router opnieuw worden aangesloten en de computer worden opgestart. 

Caiway meldt verder dat mensen bij wie de tv na de werkzaamheden niet goed werkt, de tv-ontvanger twee minuten van de stroom dienen te halen. 

Oldenzaal e.o.