Volledig scherm
© Emiel Muijderman

CDA Dinkelland pleit voor bushalte in Tilligte

DENEKAMP -  Als de bus, onderweg van Denekamp naar Ootmarsum toch door Tilligte rijdt, laat de chauffeur daar dan een korte stop maken. 

Dat pleidooi houdt Marc Smellink namens de CDA-fractie in de gemeente Dinkelland. Smellink is blij met de nieuwe buslijn 264 die vervoerder Keolis vanaf december in de ochtendspits inzet in Noordoost-Twente. 

Deze nieuwe lijn rijdt vanuit Denekamp via Ootmarsum naar Almelo en passeert op die route verschillende kleine kernen, waaronder Tilligte. Smellink is aangesproken door jongeren uit dit dorp die graag willen dat de bus er even stopt, om inwoners van de bijna 800 zielen tellende kern, onder wie studenten,  mee te nemen. „Op dit moment heeft Tilligte geen lijnbus, maar alleen buurtbus 596, die van Denekamp naar Ootmarsum rijdt en onderweg Lattrop en Tilligte aan doet.

Onderzoek naar haalbaarheid  

CDA-raadslid Smellink is blij met het initiatief van Keolis van de nieuwe lijn 264, maar stelt voor die bus in Tilligte te laten stoppen.  „Een minuutje maar, voor de jongeren. Voor een klein dorp als Tilligte is dat een mooie kans om de bereikbaarheid en leefbaarheid te verbeteren”, stelt hij, ‘simpel en pragmatisch’.  Wethouder Ben Blokhuis heeft toegezegd de haalbaarheid uit te laten zoeken. 

Oldenzaal e.o.