Volledig scherm
Koeien in de wei bij Denekamp. © Carlo ter Ellen DTCT

CDA Dinkelland tegen gedwongen sluiting agrarische bedrijven

DENEKAMP - De CDA-fractie in Dinkelland wil voorkomen dat bedrijven rond Natura2000 gebieden gedwongen moeten sluiten. Hiervoor dient de partij tijdens de begrotingsraad van dinsdag een motie in.

De christendemocraten willen dat de bestaande vergunningen worden gerespecteerd en dat innovatie in de agrarische sector mogelijk blijft. Dit is belangrijk om te voorkomen dat de agrarische sector in Dinkelland op slot wordt gezet.

De CDA-fractie spreekt uit dat Dinkelland een toeristisch agrarische gemeente is, waar natuur en landbouw samen nodig zijn voor het behoud van het landschap en aantrekkingskracht op het toerisme. Het CDA roept het college dan ook op om zich in samenspraak met de partners in het netwerk ‘Samen Werkt Beter’ in te zetten.

‘Samen Werkt Beter’ werkt aan een duurzame ontwikkeling en toekomstbestendige koers van het landelijk gebied in Overijssel.

Volgens CDA-raadslid Jeannette Paus-Weersink is deze motie nu noodzakelijk omdat de komende weken belangrijke gesprekken plaatsvinden tussen provincie, de VNG en de ministeries over de manier waarop de stikstofcrisis moet worden opgelost. „De sluiting van agrarische bedrijven rond de Natura2000 gebieden lost het stikstofprobleem niet op”, zegt Paus-Weersink.

De CDA-fractie ziet dat de landbouw een deel van de oplossing kan bieden voor het breed maatschappelijke probleem. Paus-Weersink: „Het stikstofprobleem hebben we gezamenlijk als samenleving veroorzaakt en moeten we dus ook gezamenlijk oplossen. Daar komt bij dat het grootste gedeelte van de stikstof vanuit Duitsland komt en er dus met onze buren over moet worden gesproken.”

  1. Humberto Tan reageert op Zwarte Piet-uitspraak Marga Bult: ‘Ze bedoelde het niet verkeerd’

    Humberto Tan reageert op Zwarte Piet-uit­spraak Marga Bult: ‘Ze bedoelde het niet verkeerd’

    Humberto Tan heeft maandagavond op zijn eigen Facebook-pagina gereageerd op de Zwarte Piet-uitspraak van Marga Bult. De Twentse diva gaf zondagavond in het programma Café Hendriks en Genee antwoord op de vraag wie volgens haar het Songfestival 2020 moet gaan presteren. Chantal Janzen en Humberto Tan zouden een goede combinatie zijn: ‘Ook om het kleurtje. Verder lijkt het mij een prima duo'.

Oldenzaal e.o.