Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

CDA Dinkelland wil af van inschrijfgeld voor bouwgrond

DENEKAMP - Het CDA Dinkelland wil het inschrijfgeld bij aanmelding voor voor bouwgrond afschaffen. Op dit moment betalen Dinkellanders die zich inschrijven voor een stuk bouwgrond nog 225 euro. Het CDA komt volgende week tijdens de behandeling van de begroting met een voorstel het inschrijfgeld af te schaffen.

Momenteel betalen belangstellenden 225 euro inschrijfgeld als ze een bouwkavel van de gemeente Dinkelland willen kopen. Dit inschrijfgeld stamt nog uit de tijd dat er per kern een wachtlijst was en de kavels werden aangeboden op basis van de plaats op de wachtlijst. Hoe langer je ingeschreven stond hoe hoger je plek op de wachtlijst.

Wachtlijst

Ook gebruikte de gemeente de wachtlijst om de bouwbehoefte te bepalen. „Maar op dit moment is er geen wachtlijst meer en worden bouwkavels aan iedereen op de lijst aangeboden”, zegt CDA-raadslid Erik Hemmer. „Inschrijfgeld is daarmee een onnodige drempel geworden.”

Het CDA vindt het daarentegen belangrijk dat bouwen in Dinkelland betaalbaar blijft. „Met name starters hebben het moeilijk met de hoge huizenprijzen”, vindt Hemmer. „Wij spreken regelmatig met starters die een huis willen kopen en daar horen wij dat ook van.”

De christendemocraten denken dat door het inschrijfgeld af te schaffen er een eerste drempel verdwijnt. 

Oldenzaal e.o.