Volledig scherm

CDA Dinkelland wil wethouder niet op voorhand slachtofferen

DENEKAMP - Het CDA Dinkelland wil dinsdag tijdens het debat over het project DinkellandWerkt niet op voorhand wethouder Annette Zwiep slachtofferen als 'wraak'voor het opstappen van CDA-wethouder Eric Kleissen.

Dat zegt CDA-fractievoorzitter Jos Jogems. "Het is voor ons geen kwestie van oog om oog, tand om tand”. De partij stelt zich kritisch op richting wethouder Annette Zwiep, maar laat het van haar antwoorden afhangen hoe de partij er verder mee omgaat.

Afgelopen dinsdag moest CDA-wethouder Eric Kleissen onverwacht opstappen nadat een meerderheid van de Dinkellandse gemeenteraad een PvdA-motie steunde waarin het vertrouwen in de wethouder werd opgezegd. Negen van de tien Lokaal Dinkelland-raadsleden, D66 en PvdA hadden er geen vertrouwen meer in dat de wethouder alles in het werk stelde om de komst van een grote varkenshouderij naar Weerselo tegen te houden.

Daarop dreigde een bestuurscrisis omdat Lokaal Dinkelland en het CDA samen zitting in het college hebben. Vooralsnog heeft het CDA echter geen consequenties getrokken uit het wegsturen van Kleissen. Wel voelt de partij zich niet meer gebonden aan de afspraak met Lokaal Dinkelland om elkaars wethouders niet 'weg te sturen'.

Oldenzaal e.o.