Volledig scherm
Dinkelland beschikte vorige maand nog over een college met 5 wethouders. © Alphons Weierink

CDA: ‘Lokaal Dinkelland heeft er een puinhoop van gemaakt’

DENEKAMP - „De fractie van Lokaal Dinkelland heeft er een puinhoop van gemaakt. De betrokkenen hebben zich laten verleiden door de PvdA en hiermee Dinkelland in een bestuurlijke crisis gestort.”

Dit zegt CDA-fractieleider Jos Jogems op de website van zijn partij in zijn analyse van de politiek-bestuurlijke crisis in de gemeente Dinkelland.

Schuldige
Voor Jogems staat als een paal boven water dat Lokaal Dinkelland de schuldige is aan de chaos. „Want als Lokaal Dinkelland zich niet had laten leiden door emotie en niet het verlangen had om Eric Kleissen als wethouder pootje te lichten, was er niets gebeurd."

Jogems vervolgt: "Dan had Lokaal Dinkelland nu nog een fractie gehad van 10 leden, 3 wethouders in het college en met het CDA een coalitiepartner gehad die het vertrouwen had om het coalitieprogramma uit te voeren. Maar nog belangrijker: de goede naam en bestuurbaarheid van Dinkelland had niet ter discussie gestaan.”

Verkenner
Jogems zegt verder blij te zijn dat burgemeester Ineke Bakker de regie heeft genomen door in de persoon van oud-commissaris van de koningin Geert Jansen een verkenner aan te stellen die de crisis in kaart moet moet brengen. De fractieleider heeft alle vertrouwen in een goede afloop voor het CDA. "We zijn ervan overtuigd dat Dinkelland voor de kerstdagen weer over een college beschikt dat kan rekenen op een meerderheid in de raad."

Oldenzaal e.o.