Volledig scherm
PREMIUM
Bouwien Rutten: „Ga nu eerst die grote daken met zonnepanelen vol leggen. Ja, zon is minder dan wind, maar 10.000 zonnepanelen tellen wel mee.” © Carlo ter Ellen

CDA niet tegen windmolens: ‘Misschien wel tientallen in Twente’

AGELO - Het CDA zou niets zien in windmolens en zonneparken? Dat is een verkeerde indruk, zegt Bouwien Rutten, CDA-fractievoorzitter in Provinciale Staten van Overijssel. Maar zorgen heeft ze wel. „Twentse gemeenten moeten meer samenwerken bij het maken van plannen voor zon- en windenergie.”

Rutten wil graag een misverstand uit de weg ruimen: het CDA is niet tegen windmolens en zonneparken. Ja, er worden kanttekeningen geplaatst bij de diverse plannen, maar er is geen terughoudendheid, zegt Rutten. „Als je het hebt over zon en wind, dan zijn dat twee energievormen die een enorme ruimtelijke impact hebben. Daar zit voor het CDA een gevoeligheid. We zeggen niet ‘er mogen geen zonneparken of windmolens komen’. Maar er wat we wel zeggen is ‘als we dit samen willen doen, dan moeten we het ook aan de vóórkant samen doen’. Dát is waar we zorgen over hebben.”

Oldenzaal e.o.