Volledig scherm
Raadsvergadering wethouders Dinkelland © Carlo ter Ellen

Chaos in Dinkelland nu tweede wethouder weg is

DENEKAMP - Het wegsturen van twee wethouders binnen één week heeft diepe sporen achtergelaten in de gemeenteraad van Dinkelland. De bestuurlijke chaos is compleet.

De onderlinge politieke verhoudingen zijn op scherp komen te staan, nadat de fractie van Lokaal Dinkelland vorige week CDA-wethouder Eric Kleissen met een motie van wantrouwen naar huis stuurde. Ook werd wethouder Annette Zwiep van Lokaal Dinkelland weggestuurd door het CDA. Op dit moment zijn er nog maar drie van de vijf wethouders over: Alfons Steggink en Loes Stokkelaar van Lokaal Dinkelland en Ilse Duursma van het CDA.

Continuïteit
Of er nog een basis is om de samenwerking voort te zetten, moet blijken uit het overleg dat beide fracties donderdagavond hebben. Vooralsnog blijven de overgebleven drie wethouders hun werk doen. "Om de bestuurlijke continuïteit van Dinkelland te waarborgen", zegt Steggink. Hij doelt op de begrotingsvergadering van volgende week.

Vertrouwen weg
Dat de fractie van Lokaal Dinkelland in feite het vertrouwen in haar twee overgebleven wethouders heeft opgezegd, doet daar volgens Steggink niets aan af. "Wij zijn immers benoemd door de raad en de raad bepaalt ook of wij in functie kunnen blijven." Steggink benadrukt wel dat het politieke landschap er na dinsdagavond heel anders uitziet.

Oldenzaal e.o.