Volledig scherm
Wim Yland (inzet) en zijn truck © Eigen foto

Chauffeur uit Ootmarsum bedwelmd en bestolen in Frankrijk

Vrachtwagenchauffeur Wim Yland uit Ootmarsum is in de nacht van dinsdag op woensdag bedwelmd en bestolen in zijn truck in Zuid-Frankrijk. Contant geld en zijn persoonlijke spullen zijn daarbij ontvreemd. „Dit heb ik mijn 30 jaar als chauffeur nog nooit meegemaakt.”

Wim Yland trekt al decennialang met zijn truck door Europa. Dinsdag was hij in Marseille om goederen te lossen. Dat ging voorspoedig, waarna hij buiten de Franse stad zijn vrachtwagen parkeerde om er de nacht door te brengen. „In de haven van Marseille is het niet al niet zuiver, daarom reed ik alweer een stukje naar het noorden”, vertelt hij.

Bedwelmd en bestolen

Woensdagochtend schrok Yland rond half zeven wakker. „De deur van m'n vrachtwagen stond ineens open en mijn portemonnee zat in mijn andere zak”, vertelt de Ootmarsummer, die al snel vermoedde dat hij bestolen was. Honderd euro aan contanten, al zijn bankpassen en zijn mobiele telefoon waren ontvreemd.

Yland gaat ervan uit dat hij bedwelmd is, waarna de dieven het slot van zijn vrachtwagen hebben opengebroken. „Ik had mijn raam iets openstaan. Ze moeten iets van gas naar binnen hebben gespoten, want ik was woensdag de hele dag slecht. Misselijk, hoofdpijn, die dingen. Normaal slaap ik heel licht en word ik al van het kleinste geluid wakker.”

Quote

Het is een hele nare ervaring. Mensen komen in je privé en halen je bezittin­gen weg

Wim Yland

Nare ervaring

De inwoner van Ootmarsum zegt flink geschrokken te zijn van het incident. „Het is een hele nare ervaring. Mensen komen in je privé en halen je bezittingen weg. De cabine is mijn slaapkamer.” Yland maakt het intussen goed en hoopt zaterdag weer terug te zijn in Nederland.

Aangifte heeft hij niet gedaan. „Tegen wie moet ik dan aangifte doen? Het is allemaal zo laconiek hier”, vertelt hij. „Gelukkig is de schade beperkt gebleven. Ik ben 100 euro cash kwijt. De bankpassen kon ik op tijd blokkeren en zijn vervangbaar.” Afschrikken door de diefstal laat Yland zich niet, benadrukt hij. „Ben je helemaal gek, ik doe dit werk al 30 jaar lang. ”

Oldenzaal e.o.