Claire van Wijk heeft al twee maand haar dochtertjes van 8 en 10 jaar niet gezien. Ze zijn op last van de rechter na anonieme tip over wangedrag moeder bij twee verschillende vaders ondergebracht.
Volledig scherm
PREMIUM
Claire van Wijk heeft al twee maand haar dochtertjes van 8 en 10 jaar niet gezien. Ze zijn op last van de rechter na anonieme tip over wangedrag moeder bij twee verschillende vaders ondergebracht. © Emiel Muijderman

Claire uit Ootmarsum moet haar dochtertjes al maanden missen na anonieme tip aan jeugdzorg

OOTMARSUM - Ze heeft zelf een verleden met jeugdzorg. Nu is Claire van Wijk moeder van twee dochters. „Het laatste dat ik wilde, was dat ze in hetzelfde circuit zouden belanden.” Dat gebeurde toch. Mede door een anonieme tip.

  1. Almelose advocaat over zaak Claire: ‘Hoezo het kind beschermen? Kinderrechters passen wet toe’
    PREMIUM

    Almelose advocaat over zaak Claire: ‘Hoezo het kind beschermen? Kinderrech­ters passen wet toe’

    ALMELO/OOTMARSUM - Hij brengt het als een typisch voorbeeld van een zaak waarin hij jeugdbeschermers, maar ook een politieman graag onder ede aan de tand had gevoeld. Ibrahim Mercanoglu, advocaat te Almelo, en gespecialiseerd in familierecht en jeugdzorg, is ervan overtuigd dat het de zaak van zijn cliënt Claire van Wijk en haar beide dochters uit Ootmarsum had kunnen dienen. Het mocht niet zo zijn: de kinderrechter stak er - opnieuw - een stokje voor.

Oldenzaal e.o.