Actiefoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Actiefoto. © Beertje van Gaalen

De liefde van Paul van Gaalen voor de Dinkel: ‘Dit is de rivier van mijn leven’

Zijn werk als natuurfotograaf voerde hem naar de meest onherbergzame landschappen. Maar toch komt Paul van Gaalen altijd weer terug bij de rivier waar hij bijna elke zomer met zijn gezin kampeerde. Nu, in de herfst van zijn leven heeft hij zijn liefde vastgelegd in een boek „Geen enkele rivier meandert zo mooi als de Dinkel.”

 1. Aan tafel om te praten over drugsgebruik, maar de ouders van Oldenzaalse jongeren staan bepaald niet te trappelen
  PREMIUM

  Aan tafel om te praten over drugsge­bruik, maar de ouders van Oldenzaal­se jongeren staan bepaald niet te trappelen

  OLDENZAAL - Het is een precair onderwerp dat zich maar lastig in de openbaarheid laat bespreken: het drugsgebruik onder jongeren en jongvolwassenen in de Boeskoolstad. Een probleem dat ook in omliggende dorpen de kop opsteekt. Om helder te krijgen hoe groot dit probleem nu eigenlijk is en wat er aan gedaan kan worden, gaan onderzoekers van het Trimbos Instituut volgende week in gesprek met jongeren en hun ouders. Grote vraag is natuurlijk wat er met de uitkomsten van deze aanpak wordt gedaan. Niet alleen in het stadhuis of politiebureau, maar ook in de huiskamers van alle gezinnen die dit aangaat.
 2. Altijd wel reden voor een feestje in de Boeskoolstad, maar hoe zit het nou echt met het Beleg van Oldenzaal?
  PREMIUM
  Nieuwsupdate

  Altijd wel reden voor een feestje in de Boeskool­stad, maar hoe zit het nou echt met het Beleg van Oldenzaal?

  OLDENZAAL - Dat ze in Oldenzaal gek zijn op een feestje (groot én klein) is geen geheim. Een blik op de evenementenkalender van de zelfbenoemde Glimlach van Twente maakt duidelijk dat er in de Boeskoolstad altijd wel wat te beleven valt. Na een drakenbootrace en Oldenzaal Muzikaal wordt zaterdag 17 september het ‘Beleg van Oldenzaal’ gevierd. Een historisch spektakel dat de 80-jarige oorlog doet herleven. In meerdere opzichten een bijzonder evenement. Want waren die katholieke Oldenzalers nu echt zo blij dat hun stad door de protestantse staatsen werd heroverd?