Deelnemers Fietsvierdaagse in Denekamp: ‘Routes zijn wunderschön’

DENEKAMP - Grensoverschrijdende fietsroutes door het mooie Noordoost-Twente en de Grafschaft Bentheim. Gisterochtend begon de Euregio Fietsvierdaagse. Ondanks het onvoorspelbare weer was het druk bij de inschrijfpost op de parkeerplaats van café Wubbenhof in Denekamp. Waar komen de deelnemers vandaan? En waarom springen ze op de fiets?

‘De streek is hier prachtig’

Met helm en regenjack staat Werner Hoppe naast de inschrijfpost te wachten op zijn vrienden. De pensionado uit Nordhorn fietst al 22 jaar de Euregio vierdaagse. Alle vier de dagen rijdt hij met telkens wisselende gezelschappen. Vrienden, voormalige collega’s van de Duitse douane, vrienden van de sauna. „Deze vierdaagse is zeer goed georganiseerd. Elke zeven jaar zijn er andere routes.

  1. Ootmarsummer Toon Weierink had in 1978 primeur nieuwe kentekenplaat

    Ootmarsum­mer Toon Weierink had in 1978 primeur nieuwe kenteken­plaat

    OOTMARSUM - Op een elektrische auto van Natuurmonumenten is deze week het eerste exemplaar van de tiende serie kentekenplaten bevestigd. Ruim 40 jaar geleden, bij de presentatie van de vierde serie, was die eer weggelegd voor Toon Weierink uit Ootmarsum. Zijn uit Duitsland ingevoerde BMW kreeg het kenteken DB-01-BB. Die unieke gele plaat heeft hij altijd bewaard, de auto is al lang ingeruild maar nog steeds is hij het Zuid-Duitse automerk trouw gebleven.

Oldenzaal e.o.